Macihagyma olajban friss citromlével recept

Hozzávalók:
- nagy csokor medvehagyma
- frissen facsart citromlé
- olívaolaj/napraforgó olaj
Elkészítése:
A medvehagymát megmosom, lecsepegtetem, finomra aprítom. Egy közepes méretű üvegbe teszem. Citromlével ízesítem, majd felöntöm – egyenlő arányban – annyi olíva-, és napraforgó olajjal, amennyi éppen ellepi. (Még pluszban csempésztem bele 2 fokhagyma gerezdet )
Jól lezárom. Felbontás nélkül hónapokig eláll.
Tipp:
Nagyon kellemes ízvilágot vihetünk egy tavaszi salátához keverve, vagy akár egy tésztát leöntve igen pikáns izgalmas ízek jönnek elő :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »