Macihagyma olajban friss citromlével

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • nagy csokor medvehagyma
  • frissen facsart citromlé
  • olívaolaj/napraforgó olaj

Elkészítése:
A medvehagymát megmosom, lecsepegtetem, finomra aprítom. Egy közepes méretű üvegbe teszem. Citromlével ízesítem, majd felöntöm – egyenlő arányban – annyi olíva-, és napraforgó olajjal, amennyi éppen ellepi. (Még pluszban csempésztem bele 2 fokhagyma gerezdet )
Jól lezárom. Felbontás nélkül hónapokig eláll.

Tipp:

Nagyon kellemes ízvilágot vihetünk egy tavaszi salátához keverve, vagy akár egy tésztát leöntve igen pikáns izgalmas ízek jönnek elő :)