Lengyel sós uborka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 kg uborka
- kb. 5-6 csomag kapor
- 5-6 fej fokhagyma
- kb. 8 liter forralt, meleg víz
- 8 ek só (minden literhez egy ek sót kell számolni)
Elkészítése:
Az uborkát megtisztítjuk, a rosszakat kiválogatjuk, és alaposan megmossuk. (Lehetőleg egy kis konyhai kefével átkeféljük.)
Ezután legalább 2 órán keresztül bő vízben áztatjuk.
Közben megtisztítjuk a fokhagymát, megmossuk a kaprot, és nagy darabokra vágjuk. Az üvegeket is megmossuk teljesen tisztára, de nem kell őket kifőzni, vagy sterilizálni.
Ha letelt az idő, forralunk vizet, és literenként 1 ek sóval összekeverjük.
Az üvegekbe először egy kis kaprot, 2-3 gerezd fokhagymát, majd egy sor uborkát, majd megint egy kis kaprot és 1-2 fokhagymát rakunk. Szépen így megtöltjük az üvegeket, és a végén felöntjük a meleg sós vízzel. Vigyázzunk, ne legyen a víz túl forró, de még meleg legyen. Azonnal bezárjuk az üvegeket.
48 órára meleg helyre tesszük őket, de ne érje a tűző nap. Tehát meleg, de árnyékos helyre kerülnek. Két nap után be lehet tenni a kamrába, vagy pincébe.
Amit felbontunk, egy pár nap alatt elfogyasztandó, és a hűtőben tárolandó.
Tipp:
Télre eltehető, tartósítószer nélküli, az íze hasonlít a kovászos uborkához.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »