Lengyel sós uborka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 kg uborka
- kb. 5-6 csomag kapor
- 5-6 fej fokhagyma
- kb. 8 liter forralt, meleg víz
- 8 ek só (minden literhez egy ek sót kell számolni)
Elkészítése:
Az uborkát megtisztítjuk, a rosszakat kiválogatjuk, és alaposan megmossuk. (Lehetőleg egy kis konyhai kefével átkeféljük.)
Ezután legalább 2 órán keresztül bő vízben áztatjuk.
Közben megtisztítjuk a fokhagymát, megmossuk a kaprot, és nagy darabokra vágjuk. Az üvegeket is megmossuk teljesen tisztára, de nem kell őket kifőzni, vagy sterilizálni.
Ha letelt az idő, forralunk vizet, és literenként 1 ek sóval összekeverjük.
Az üvegekbe először egy kis kaprot, 2-3 gerezd fokhagymát, majd egy sor uborkát, majd megint egy kis kaprot és 1-2 fokhagymát rakunk. Szépen így megtöltjük az üvegeket, és a végén felöntjük a meleg sós vízzel. Vigyázzunk, ne legyen a víz túl forró, de még meleg legyen. Azonnal bezárjuk az üvegeket.
48 órára meleg helyre tesszük őket, de ne érje a tűző nap. Tehát meleg, de árnyékos helyre kerülnek. Két nap után be lehet tenni a kamrába, vagy pincébe.
Amit felbontunk, egy pár nap alatt elfogyasztandó, és a hűtőben tárolandó.
Tipp:
Télre eltehető, tartósítószer nélküli, az íze hasonlít a kovászos uborkához.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »