Patyolatökös-almás lekvár recept

Hozzávalók:
- 2 kg patyolatök
- 1 kg alma
- 1 kg kristálycukor
- 1 tk fahéj
- 1 kg cukor
- 2 cs dzsemfix
Elkészítése:
A tököt és az almát megpucoljuk és felaprítjuk. A tököt feltesszük főni, amikor majdnem megfőtt akkor hozzáadjuk az almát. Leszűrjük és összeturmixoljuk. Hozzáadunk 90 dkg cukrot,sűrűre főzzük. A vége felé tesszük bele a maradék 10 dkg cukrot dzsemfixszel elkeverve és még pár percig főzzük, majd üvegekbe merítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »