Patyolatökös-almás lekvár recept

Hozzávalók:
- 2 kg patyolatök
- 1 kg alma
- 1 kg kristálycukor
- 1 tk fahéj
- 1 kg cukor
- 2 cs dzsemfix
Elkészítése:
A tököt és az almát megpucoljuk és felaprítjuk. A tököt feltesszük főni, amikor majdnem megfőtt akkor hozzáadjuk az almát. Leszűrjük és összeturmixoljuk. Hozzáadunk 90 dkg cukrot,sűrűre főzzük. A vége felé tesszük bele a maradék 10 dkg cukrot dzsemfixszel elkeverve és még pár percig főzzük, majd üvegekbe merítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »