Őszi vitamindzsem recept

Hozzávalók:
- 1 kg birsalma
- 5 db közepes alma
- 4 db kisebb cékla
- 2 db körte
- 1 kg kristálycukor
- 2 cs dzsemfix
- 2 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A birsalmát felszeleteljük,magházát kivesszük és héjastól feltesszük főzni. A céklát meghámozzuk,felszeleteljük a birshez adjuk és együtt főzzük. Amikor már puhára főttek beletesszük a meghámozott körtét és az almát. Mikor minden megfőtt pici levet hagyunk rajt a többit leszűrjük. Pépesre összeturmixoljuk és még fél órát főzzük. 90 dkg cukrot és a vaníliás cukrot beletesszük és keményre főzzük, majd a 10 dkg cukorral elkevert dzsemfixet beletesszük és még 15 percig főzzük,majd üvegekbe merítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »