Őszi vitamindzsem recept

Hozzávalók:
- 1 kg birsalma
- 5 db közepes alma
- 4 db kisebb cékla
- 2 db körte
- 1 kg kristálycukor
- 2 cs dzsemfix
- 2 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A birsalmát felszeleteljük,magházát kivesszük és héjastól feltesszük főzni. A céklát meghámozzuk,felszeleteljük a birshez adjuk és együtt főzzük. Amikor már puhára főttek beletesszük a meghámozott körtét és az almát. Mikor minden megfőtt pici levet hagyunk rajt a többit leszűrjük. Pépesre összeturmixoljuk és még fél órát főzzük. 90 dkg cukrot és a vaníliás cukrot beletesszük és keményre főzzük, majd a 10 dkg cukorral elkevert dzsemfixet beletesszük és még 15 percig főzzük,majd üvegekbe merítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »