Narancs-alma lekvár recept

Hozzávalók:
- 2 kg narancs
- 1 kg alma
- 1,5 csomag Dzsemfix extra lekvárzselésítő (2:1)
- 50 dkg cukor (én fele nyírfacukor, fele nádcukorral készítettem)
- 6-7 szem szegfűszeg
- 2 fahéjrúd
- 1 vaníliarúd, helyette kis vanília aromát öntöttem bele
Elkészítése:
Hámozzuk meg a narancsokat, majd a fehér részeit is szedjük le. Vágjuk a gerezdeket apró darabokra. A magokat távolítsuk el. Pucoljuk meg az almákat és reszeljük le a reszelő nagy lyukán.
Tegyük a gyümölcshúst egy lábasba, szórjuk rá a dzsemfixet, adjuk hozzá az almát, a fűszereket és lassú lángon, állandóan kevergetve kezdjük el főzni. Ha felforrt adjuk hozzá a cukrot, majd egy-két perc főzés után szedjük ki a fűszereket (én itt merülő turmixszal összeturmixoltam), még 2 perc forralás, majd tölthetjük is az üvegekbe. Lezárjuk és 5 perce fejre állítjuk az üvegeket, és akkor nem kell bele tartósítószer. Én dusztba tettem az üvegeket egy nagy pléd közé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »