Narancs-alma lekvár recept

Hozzávalók:
- 2 kg narancs
- 1 kg alma
- 1,5 csomag Dzsemfix extra lekvárzselésítő (2:1)
- 50 dkg cukor (én fele nyírfacukor, fele nádcukorral készítettem)
- 6-7 szem szegfűszeg
- 2 fahéjrúd
- 1 vaníliarúd, helyette kis vanília aromát öntöttem bele
Elkészítése:
Hámozzuk meg a narancsokat, majd a fehér részeit is szedjük le. Vágjuk a gerezdeket apró darabokra. A magokat távolítsuk el. Pucoljuk meg az almákat és reszeljük le a reszelő nagy lyukán.
Tegyük a gyümölcshúst egy lábasba, szórjuk rá a dzsemfixet, adjuk hozzá az almát, a fűszereket és lassú lángon, állandóan kevergetve kezdjük el főzni. Ha felforrt adjuk hozzá a cukrot, majd egy-két perc főzés után szedjük ki a fűszereket (én itt merülő turmixszal összeturmixoltam), még 2 perc forralás, majd tölthetjük is az üvegekbe. Lezárjuk és 5 perce fejre állítjuk az üvegeket, és akkor nem kell bele tartósítószer. Én dusztba tettem az üvegeket egy nagy pléd közé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »