Mogyoróvaj recept

Hozzávalók:
- 50 dkg pörkölt földimogyoró
- 1 teáskanál só
- 2 teáskanál méz
- 2 evőkanál földimogyoró-olaj vagy sima étolaj
Elkészítés:
A mogyorót, a sót és a mézet robotgéppel dolgozd össze. Kapard le az oldalát, majd tedd hozzá az olajat, és addig dolgozz vele, amíg sima állagú nem lesz a keverék. A mogyoróvajat tedd légmentesen záródó tartályba, és tárold hűtőszekrényben. Körülbelül 1-1,5 hónapig fogyasztható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »