Alma lekvár recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- kb 5 kg alma
- 3/4 kg kristálycukor
- késhegynyi őrölt fahéj
- ugyanennyi nátrium-benzoát vagy szalicil
- néhány csepp citromlé, vagy borkősav
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük. Egy edénybe megpároljuk (víz nem kell rá!), hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat, majd krumplinyomón áttörjük. (Azért így, mert akkor kicsit darabos marad.)Ha kész, beleszórjuk a tartósítószert és már mehet is az üvegekbe. Gyorsan elkészül. Száraz dunsztba tesszük és úgy hagyjuk kihűlni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »