Alma lekvár recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- kb 5 kg alma
- 3/4 kg kristálycukor
- késhegynyi őrölt fahéj
- ugyanennyi nátrium-benzoát vagy szalicil
- néhány csepp citromlé, vagy borkősav
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük. Egy edénybe megpároljuk (víz nem kell rá!), hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat, majd krumplinyomón áttörjük. (Azért így, mert akkor kicsit darabos marad.)Ha kész, beleszórjuk a tartósítószert és már mehet is az üvegekbe. Gyorsan elkészül. Száraz dunsztba tesszük és úgy hagyjuk kihűlni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »