Alma lekvár recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- kb 5 kg alma
- 3/4 kg kristálycukor
- késhegynyi őrölt fahéj
- ugyanennyi nátrium-benzoát vagy szalicil
- néhány csepp citromlé, vagy borkősav
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük. Egy edénybe megpároljuk (víz nem kell rá!), hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat, majd krumplinyomón áttörjük. (Azért így, mert akkor kicsit darabos marad.)Ha kész, beleszórjuk a tartósítószert és már mehet is az üvegekbe. Gyorsan elkészül. Száraz dunsztba tesszük és úgy hagyjuk kihűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »