Alma lekvár recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- kb 5 kg alma
- 3/4 kg kristálycukor
- késhegynyi őrölt fahéj
- ugyanennyi nátrium-benzoát vagy szalicil
- néhány csepp citromlé, vagy borkősav
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük. Egy edénybe megpároljuk (víz nem kell rá!), hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat, majd krumplinyomón áttörjük. (Azért így, mert akkor kicsit darabos marad.)Ha kész, beleszórjuk a tartósítószert és már mehet is az üvegekbe. Gyorsan elkészül. Száraz dunsztba tesszük és úgy hagyjuk kihűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »