Alma lekvár

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Alma lekvár

Hozzávalók:

  • kb 5 kg alma
  • 3/4 kg kristálycukor
  • késhegynyi őrölt fahéj
  • ugyanennyi nátrium-benzoát vagy szalicil
  • néhány csepp citromlé, vagy borkősav

Elkészítése:
Az almát meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük. Egy edénybe megpároljuk (víz nem kell rá!), hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat, majd krumplinyomón áttörjük. (Azért így, mert akkor kicsit darabos marad.)Ha kész, beleszórjuk a tartósítószert és már mehet is az üvegekbe. Gyorsan elkészül. Száraz dunsztba tesszük és úgy hagyjuk kihűlni.