Kovászos uborka és káposzta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 12-14 közepes méretű uborka
- 1 közepes méretű káposzta
- 1 csokor kapor
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 babérlevél
- 1 szelet szikkadt kenyér
- só (kb 2 evőkanál)
Elkészítése:
Az uborkát alaposan megmosom, hosszában bevágom. A káposzta külső leveleit leszedem, negyedelem, és vékonyan felszeletelem.
A kapor felét, a kissé megroppantott, pucolatlan fokhagymát és a babérlevelet leteszem egy 5 literes üveg aljára.
Erre rakom a káposztát az üveg feléig, jól lenyomkodom, ezután az uborkát is elhelyezem benne.
Ezután feltöltöm hideg vízzel, amit egy edénybe visszaöntök.
Megmérem, és literenként 1 ek sót adok hozzá, majd felforralom. Ha lehűlt, visszaöntöm az üvegbe. Rárakom a kapor másik felét, a szelet kenyeret és kiteszem a napra. 30 fok feletti hőmérsékletnél árnyékos helyen is beérik.
Estére be szoktam hozni, ha nagyon lehűl (20 fok alá megy) a levegő. Az uborka 3 nap alatt megérik, a káposztának 4-5 nap kell.
Ha az uborka jó, leszedem, lemosom és lezárt tartóban hűtőben tárolom, amíg el nem fogy.
5 nap után a káposztát is leszűröm a levétől, és hasonlóképpen használható, mint a savanyú káposzta.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »


