Kovászos uborka recept

Hozzávalók:
- 2 kg kovászolni való uborka
- 1 csokor kapor
- 4 gerezd fokhagyma
- 2,5 l víz
- 3 evőkanál só
- 2 szelet kenyér
- 5 l-es üveg
Elkészítése:
Az uborkákat megmosom,a nagyobbakat keresztirányba bevagdalom. Az üveg aljára teszek kaprot és a fokhagymát, majd szép sorban elkezdem belerakni az uborkákat.
Az uborkák közé is teszek kaprot. A vizet meglangyosítom és feloldom benne a sót, majd az uborkára öntöm.
A tetejére a maradék kaprot és két szelet kenyeret teszek, majd lefedem egy kistállal és mehet a napos helyére.
Ne tartsuk állandóan tűző napon! Ilyen jó időben 3 nap alatt kész.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »