Kovászos uborka recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 2 kg kovászolni való uborka
- 1 csokor kapor
- 4 gerezd fokhagyma
- 2,5 l víz
- 3 evőkanál só
- 2 szelet kenyér
- 5 l-es üveg
Elkészítése:
Az uborkákat megmosom,a nagyobbakat keresztirányba bevagdalom. Az üveg aljára teszek kaprot és a fokhagymát, majd szép sorban elkezdem belerakni az uborkákat.
Az uborkák közé is teszek kaprot. A vizet meglangyosítom és feloldom benne a sót, majd az uborkára öntöm.
A tetejére a maradék kaprot és két szelet kenyeret teszek, majd lefedem egy kistállal és mehet a napos helyére.
Ne tartsuk állandóan tűző napon! Ilyen jó időben 3 nap alatt kész.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.