Kovászos káposzta recept

Hozzávalók:
- 2kg. gyalult káposzta
- egy csomó kapor/lehetőleg száraz/
- 8 gerezd fokhagyma
- 3 babérlevél
- bors
- 1 paprika
- egy szelet kenyér
- 3 evőkanál asztali (nem jódozott, nem tengeri, nem finomított!) só.
Elkészítése:
Egy kb. 3.5 literes dunsztosüveg aljára berakunk egy fél csomag kaprot /ha van rá mód száraz kaprot. Én már nyáron félrerakok erre a célra 8-10 csomaggal./
Ezután betömörítem a gyalult káposztát, elosztva a fűszereket. A tetejére rakom a kapor másik felét és a kenyeret.
Ezután felforralok 3 liter vizet hozzáadva 3 evőkanál asztali sót. Amint egy kissé kihűlt, ráöntöm a kenyér tetejére.
Az üveget a fűtőtest mellé, vagy szélére rakom egy nagyobb edénybe, (ugyanis 2-3 nap után sok levet kienged) és 6-7 nap után kész!
Ugyanolyan jó, mint a „koviubi”.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »