Kovászos káposzta recept

Hozzávalók:
- 2kg. gyalult káposzta
- egy csomó kapor/lehetőleg száraz/
- 8 gerezd fokhagyma
- 3 babérlevél
- bors
- 1 paprika
- egy szelet kenyér
- 3 evőkanál asztali (nem jódozott, nem tengeri, nem finomított!) só.
Elkészítése:
Egy kb. 3.5 literes dunsztosüveg aljára berakunk egy fél csomag kaprot /ha van rá mód száraz kaprot. Én már nyáron félrerakok erre a célra 8-10 csomaggal./
Ezután betömörítem a gyalult káposztát, elosztva a fűszereket. A tetejére rakom a kapor másik felét és a kenyeret.
Ezután felforralok 3 liter vizet hozzáadva 3 evőkanál asztali sót. Amint egy kissé kihűlt, ráöntöm a kenyér tetejére.
Az üveget a fűtőtest mellé, vagy szélére rakom egy nagyobb edénybe, (ugyanis 2-3 nap után sok levet kienged) és 6-7 nap után kész!
Ugyanolyan jó, mint a „koviubi”.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »