Körte lekvár recept

Hozzávalók:
- 3.5 kg körte
- 1 és 1/2 kg cukor
- 1 rumaroma
- 3 cs dzsemfix
- 2 cs vaníliás cukor
- 3 ek citromlé.
Elkészítése:
A körtét négyfelé vágjuk, magházát kivágjuk és puhára főzzük. Megvárjuk amíg kihűl, majd paradicsomdarálón ledaráljuk. Fél órát főzzük, és belerakjuk a rumaromát, a vaníliás cukrot és a cukorral összekevert dzsemfixet. Fél órát főzzük. Kimerítjük üvegekbe,hagyjuk kihűlni és a tetejére pici nátriumot teszek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »