Körte lekvár recept

Hozzávalók:
- 3.5 kg körte
- 1 és 1/2 kg cukor
- 1 rumaroma
- 3 cs dzsemfix
- 2 cs vaníliás cukor
- 3 ek citromlé.
Elkészítése:
A körtét négyfelé vágjuk, magházát kivágjuk és puhára főzzük. Megvárjuk amíg kihűl, majd paradicsomdarálón ledaráljuk. Fél órát főzzük, és belerakjuk a rumaromát, a vaníliás cukrot és a cukorral összekevert dzsemfixet. Fél órát főzzük. Kimerítjük üvegekbe,hagyjuk kihűlni és a tetejére pici nátriumot teszek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »