Körte lekvár recept
Hozzávalók:
- 3.5 kg körte
- 1 és 1/2 kg cukor
- 1 rumaroma
- 3 cs dzsemfix
- 2 cs vaníliás cukor
- 3 ek citromlé.
Elkészítése:
A körtét négyfelé vágjuk, magházát kivágjuk és puhára főzzük. Megvárjuk amíg kihűl, majd paradicsomdarálón ledaráljuk. Fél órát főzzük, és belerakjuk a rumaromát, a vaníliás cukrot és a cukorral összekevert dzsemfixet. Fél órát főzzük. Kimerítjük üvegekbe,hagyjuk kihűlni és a tetejére pici nátriumot teszek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

