Kivi lekvár recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 2 kg puhább kivi
- 1 csomag Dzsemfix extra lekvárzselésítő (2:1)
- 50 dkg cukor (én kb. 30 dkg fele nyírfacukor, fele nádcukorral készítettem)
- 2 db fahéjrúd
- 1 vaníliarúd (én most egy kis vanília aromát öntöttem bele)
Elkészítése:
Hámozzuk meg a kivit, majd apró darabokra kockázzuk fel. Tegyük a gyümölcshúst egy lábasba, szórjuk rá a dzsemfixet, adjuk hozzá a fűszereket, és lassú lángon, állandóan kevergetve kezdjük el főzni.
Ha felforrt adjuk hozzá a cukrot, majd egy-két perc főzés után szedjük ki a fűszereket. (Én itt merülő turmixal összeturmixoltam) Még 2 perc forralás, utána üvegekbe tölteni, lezárni, és 5 perce állítsuk fejre az üvegeket, és akkor nem kell bele tartósítószer.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.