Kivi lekvár

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 2 kg puhább kivi
  • 1 csomag Dzsemfix extra lekvárzselésítő (2:1)
  • 50 dkg cukor (én kb. 30 dkg fele nyírfacukor, fele nádcukorral készítettem)
  • 2 db fahéjrúd
  • 1 vaníliarúd (én most egy kis vanília aromát öntöttem bele)

Elkészítése:

Hámozzuk meg a kivit, majd apró darabokra kockázzuk fel. Tegyük a gyümölcshúst egy lábasba, szórjuk rá a dzsemfixet, adjuk hozzá a fűszereket, és lassú lángon, állandóan kevergetve kezdjük el főzni.

Ha felforrt adjuk hozzá a cukrot, majd egy-két perc főzés után szedjük ki a fűszereket. (Én itt merülő turmixal összeturmixoltam) Még 2 perc forralás, utána üvegekbe tölteni, lezárni, és 5 perce állítsuk fejre az üvegeket, és akkor nem kell bele tartósítószer.