Kandírozott narancshéj recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- narancshéj
- cukor
- víz
Elkészítése:
A narancsokat éles késsel négy cikkre hámozzuk meg. Vágjuk kis kockákra, csíkokra, vagy szúrjuk ki apró formákkal.
Áztassuk vízbe 3 napig, naponként cseréljük ki rajta a vizet, majd öntsük le a vizet, mérjük meg a héj súlyát, és egy edénybe tegyünk pont annyi dkg cukrot, mint a lemért narancs.
Újból öntsük fel annyi vízzel, ami pont ellepi narancs csíkjainkat. 3 napon keresztül minden nap 10 percig forraljuk.
A vizet már nem kell leönteni róla! Hatodik napon, szép cukros bevonat képződik a narancshéjakon.
Az utolsó forralás után szűrkanál segítségével tegyük sütőpapírra. Hagyjuk fél napig szikkadni, néha rázogassuk meg, hogy ne tapadjanak össze.
Szórhatunk még rá pluszban kristálycukrot is, de ami tuti befutó, az a keserű csokoládéba való mártogatás:), majd tegyük jól záródó üvegbe, dobozba és hónapokig felhasználható lesz.
Süteményekbe apróra vágva, vagy dekorálására is kiváló!
A kandírozott narancshéj kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 54 g
Zsír: 2 g