Házi lekvár kenyérsütőben készítve recept

Hozzávalók: 4-5 üveghez
- kb 1,25 kg bármilyen gyümölcs
- 35 dkg cukor
- 1 tasak 3:1 dzsemfixáló (ehhez sokkal kevesebb cukor kell,mint a többihez)
- és természetesen olyan kenyérsütő, aminek van lekvár programja
A gyümölcsöket jó alaposan megmossuk,(talán ez tart legtovább), majd vagy turmixgépben leturmixoljuk vagy ha valaki a darabos lekvárokat szereti,akkor apróra vághatja.A gyümölcslevet vagy a darabolt gyümölcsöket beletöltjük a gépbe, rá a cukor meg a fixáló és elindítjuk a programot. 1 óra 20 perc múlva kész a lekvár. Forrón üvegekbe töltjük,jól rátekerjük a kupakokat és kb 5 percre fejre állítjuk.Semmi tartósítószer nem kell bele.
Kész is a finom,házi,gyümölcsben gazdag lekvárunk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »