Házi lekvár kenyérsütőben készítve recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók: 4-5 üveghez
- kb 1,25 kg bármilyen gyümölcs
- 35 dkg cukor
- 1 tasak 3:1 dzsemfixáló (ehhez sokkal kevesebb cukor kell,mint a többihez)
- és természetesen olyan kenyérsütő, aminek van lekvár programja
A gyümölcsöket jó alaposan megmossuk,(talán ez tart legtovább), majd vagy turmixgépben leturmixoljuk vagy ha valaki a darabos lekvárokat szereti,akkor apróra vághatja.A gyümölcslevet vagy a darabolt gyümölcsöket beletöltjük a gépbe, rá a cukor meg a fixáló és elindítjuk a programot. 1 óra 20 perc múlva kész a lekvár. Forrón üvegekbe töltjük,jól rátekerjük a kupakokat és kb 5 percre fejre állítjuk.Semmi tartósítószer nem kell bele.
Kész is a finom,házi,gyümölcsben gazdag lekvárunk!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.