Házi lekvár kenyérsütőben készítve

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók: 4-5 üveghez

  • kb 1,25 kg bármilyen gyümölcs
  • 35 dkg cukor
  • 1 tasak 3:1 dzsemfixáló (ehhez sokkal kevesebb cukor kell,mint a többihez)
  • és természetesen olyan kenyérsütő, aminek van lekvár programja

A gyümölcsöket jó alaposan megmossuk,(talán ez tart legtovább), majd vagy turmixgépben leturmixoljuk vagy ha valaki a darabos lekvárokat szereti,akkor apróra vághatja.A gyümölcslevet vagy a darabolt gyümölcsöket beletöltjük a gépbe, rá a cukor meg a fixáló és elindítjuk a programot. 1 óra 20 perc múlva kész a lekvár. Forrón üvegekbe töltjük,jól rátekerjük a kupakokat és kb 5 percre fejre állítjuk.Semmi tartósítószer nem kell bele.
Kész is a finom,házi,gyümölcsben gazdag lekvárunk!