Házi ételízesítő recept
Hozzávalók:
- 4 nagy szál sárgarépa
- 4 nagy szál petrezselyem
- 3 nagy fej vöröshagyma
- 2 nagy gerezd fokhagyma
- 1 nagy fej zeller
- 3 kisebb zsenge karalábé
- 3 kisebb fehér paprika (csumája nélkül)
- 1 nagy csokor friss petrezselyemlevél
- 1 kis csokor friss zellerlevél
- 20 dkg só kg-onként
Elkészítése:
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, majd kisebb darabokra vágunk. Késes aprítóban vagy botmixerrel jól összeaprítjuk.
Lemérjük és kg-onként 20 dkg sót adunk hozzá. Nálam 1,2 kg lett a fenti mennyiségből és 24 dkg sót kevertem hozzá. Jól összeforgatjuk, és addig hagyjuk állni míg az üvegeket kifertőtlenítjük, kiszárítjuk. Megtöltjük az üvegeket, lezárjuk és hűtőben tároljuk.
Tipp:
Az itthon lévő zöldségekből válogattam össze párat, jól megtisztítottam. Tulajdonképpen csak ez a fázis a hosszadalmas, a többi már megy gyorsabban. Három közepes üveget töltött meg a tömény zöldségaroma, aminek isteni az illata. Természetesen az összetevők és az arányok tetszés szerint variálhatók az otthon lévő alapanyagokból. Elég sós, ezt mindenképpen figyelembe kell venni a felhasználáskor. Azt, hogy meddig áll el, csak később tudom majd megmondani, de a biztonság kedvéért a hűtőben fogom tárolni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

