Szárnyas fűszerkeverék házilag recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 0,5 ek koriander
- 0,5 ek feketebors
- 2 ek őrölt pirospaprika, édes
- 2 ek fokhagyma granulátum
- 1 ek majoránna
- 1 ek rozmaring
- 0,5 ek cayennebors (elhagyható)
- 1 ek borsikafű
- 0,5 ek zsálya
- 2 ek bazsalikom
- 1 ek kakukkfű
- 2 ek petrezselyem
- 1 ek tárkony
Elkészítése:
A koriandert és fekete borsot kávédarálóval enyhén szemcsésre őröljük, majd a többi hozzávalóval összekeverjük és jól záródó üvegben, vagy fémdobozban sötét helyen tároljuk.
Tipp:
Bolti fűszerkeverékekkel több bajom is van, nagy részük aromát, ízfokozót, csomósodás gátlót és hasonló felesleges anyagokat tartalmaznak. Vannak keverékek, melyekben só is van, ezekben pácolni nem érdemes, mert kivonja a húsból a nedvességet, így sütéskor a hús könnyen kiszárad. Ha a fűszerkeveréket magunk állítjuk össze, mindezeket elkerülhetjük, ráadásul saját ízlésünk szerint használhatunk hozzávalókat, nem utolsó sorban olcsóbb.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.