Szárnyas fűszerkeverék házilag

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 0,5 ek koriander
  • 0,5 ek feketebors
  • 2 ek őrölt pirospaprika, édes
  • 2 ek fokhagyma granulátum
  • 1 ek majoránna
  • 1 ek rozmaring
  • 0,5 ek cayennebors (elhagyható)
  • 1 ek borsikafű
  • 0,5 ek zsálya
  • 2 ek bazsalikom
  • 1 ek kakukkfű
  • 2 ek petrezselyem
  • 1 ek tárkony

Elkészítése:

A koriandert és fekete borsot kávédarálóval enyhén szemcsésre őröljük, majd a többi hozzávalóval összekeverjük és jól záródó üvegben, vagy fémdobozban sötét helyen tároljuk.

Tipp:

Bolti fűszerkeverékekkel több bajom is van, nagy részük aromát, ízfokozót, csomósodás gátlót és hasonló felesleges anyagokat tartalmaznak. Vannak keverékek, melyekben só is van, ezekben pácolni nem érdemes, mert kivonja a húsból a nedvességet, így sütéskor a hús könnyen kiszárad. Ha a fűszerkeveréket magunk állítjuk össze, mindezeket elkerülhetjük, ráadásul saját ízlésünk szerint használhatunk hozzávalókat, nem utolsó sorban olcsóbb.