Curry por házilag recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 ek koriander mag
- 1 ek római kömény mag
- 1 ek mustármag
- 1 tk cardamom mag
- 8 szegfűszeg
- 1 rúd fahéj
- 3 szárított chili
- 0,5 szerecsendió lereszelve
- 1 ek őrölt kurkuma
Elkészítése:
A magokat, a szegfűszeget és a fahéjat száraz serpenyőben 4-5 percig megpörköljük.
Hozzáadjuk a chilit és mozsár törővel, vagy fűszerőrlővel porrá őröljük. (Ehhez a művelethez én kávédarálót használtam, amit előtte és utána is alaposan kitisztítottam.)
Belereszeljük a szerecsendiót, hozzáadjuk az őrölt kurkumát és elkeverjük.
Légmentesen záródó üvegben, sötét, hűvös helyen 3 hónapig tárolható.
A megadott hozzávalókból 6 evőkanál mennyiség lesz.
Tipp:
Indiai, arab és más keleti ételek receptjeiben sűrűn találkozhatunk curry porral. Ez az enyhe curry por egy nagyon egyszerű fűszerkeverék, nem szükséges hozzá beszerezhetetlen alapanyag. A chili mennyiségével a keverék csípősségét szabályozhatjuk és az eredmény, saját ízlés szerinti, tartósítószer és ízfokozó nélküli fűszer keverék.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »