Curry por házilag recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 ek koriander mag
- 1 ek római kömény mag
- 1 ek mustármag
- 1 tk cardamom mag
- 8 szegfűszeg
- 1 rúd fahéj
- 3 szárított chili
- 0,5 szerecsendió lereszelve
- 1 ek őrölt kurkuma
Elkészítése:
A magokat, a szegfűszeget és a fahéjat száraz serpenyőben 4-5 percig megpörköljük.
Hozzáadjuk a chilit és mozsár törővel, vagy fűszerőrlővel porrá őröljük. (Ehhez a művelethez én kávédarálót használtam, amit előtte és utána is alaposan kitisztítottam.)
Belereszeljük a szerecsendiót, hozzáadjuk az őrölt kurkumát és elkeverjük.
Légmentesen záródó üvegben, sötét, hűvös helyen 3 hónapig tárolható.
A megadott hozzávalókból 6 evőkanál mennyiség lesz.
Tipp:
Indiai, arab és más keleti ételek receptjeiben sűrűn találkozhatunk curry porral. Ez az enyhe curry por egy nagyon egyszerű fűszerkeverék, nem szükséges hozzá beszerezhetetlen alapanyag. A chili mennyiségével a keverék csípősségét szabályozhatjuk és az eredmény, saját ízlés szerinti, tartósítószer és ízfokozó nélküli fűszer keverék.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »