Curry por házilag

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 ek koriander mag
  • 1 ek római kömény mag
  • 1 ek mustármag
  • 1 tk cardamom mag
  • 8 szegfűszeg
  • 1 rúd fahéj
  • 3 szárított chili
  • 0,5 szerecsendió lereszelve
  • 1 ek őrölt kurkuma

Elkészítése:

A magokat, a szegfűszeget és a fahéjat száraz serpenyőben 4-5 percig megpörköljük.

Hozzáadjuk a chilit és mozsár törővel, vagy fűszerőrlővel porrá őröljük. (Ehhez a művelethez én kávédarálót használtam, amit előtte és utána is alaposan kitisztítottam.)
Belereszeljük a szerecsendiót, hozzáadjuk az őrölt kurkumát és elkeverjük.

Légmentesen záródó üvegben, sötét, hűvös helyen 3 hónapig tárolható.

A megadott hozzávalókból 6 evőkanál mennyiség lesz.

Tipp:

Indiai, arab és más keleti ételek receptjeiben sűrűn találkozhatunk curry porral. Ez az enyhe curry por egy nagyon egyszerű fűszerkeverék, nem szükséges hozzá beszerezhetetlen alapanyag. A chili mennyiségével a keverék csípősségét szabályozhatjuk és az eredmény, saját ízlés szerinti, tartósítószer és ízfokozó nélküli fűszer keverék.