Fahéjas, szegfűszeges narancslekvár recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 kg narancs
- 3 csomag dzsemfix
- 1,5 kg cukor
- 1 ek őrölt szegfűszeg
- 3 ek őrölt fahéj
- 1 bögre víz
Elkészítése:
A narancsot megpucolom, alaposan leszedegetem a fehér részeket is. Tetszőleges méretűre vágom: Ha a darabosat jobban kedvelem, nagyobbakra hagyom, ha egynemű(bb) lekvárt szeretnék készíteni, akkor nagyon apróra darabolom.
A víz, a cukor, a fűszerek és a dzsemfix társaságában lábasba teszem és közepes lángon forralni kezdem.
Forrás után 3-4 perccel tiszta üvegekbe szedem, majd azonnal fejre állítom őket, ezzel fertőtlenítve és tartósítva a lekvárt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »