Fahéjas, szegfűszeges narancslekvár recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 4 kg narancs
- 3 csomag dzsemfix
- 1,5 kg cukor
- 1 ek őrölt szegfűszeg
- 3 ek őrölt fahéj
- 1 bögre víz
Elkészítése:
A narancsot megpucolom, alaposan leszedegetem a fehér részeket is. Tetszőleges méretűre vágom: Ha a darabosat jobban kedvelem, nagyobbakra hagyom, ha egynemű(bb) lekvárt szeretnék készíteni, akkor nagyon apróra darabolom.
A víz, a cukor, a fűszerek és a dzsemfix társaságában lábasba teszem és közepes lángon forralni kezdem.
Forrás után 3-4 perccel tiszta üvegekbe szedem, majd azonnal fejre állítom őket, ezzel fertőtlenítve és tartósítva a lekvárt.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.