Ételízesítő házilag recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 75 dkg sárgarépa
- 50 dkg fehérrépa
- 25 dkg zellergumó
- 25 dkg karalábé
- 25 dkg karfiol
- 50 dkg paradicsom
- 25 dkg paprika
- 25 dkg kápia paprika
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 csokor zellerzöld
- 50 dkg vöröshagyma
- 3 fej fokhagyma
- 35 dkg só
- 1 ek lestyán
- 1 ek borsikafű
Elkészítése:
A hozzávalókat megtisztítjuk, és egy apró lyukú húsdarálóval ledaráljuk. Beleszórjuk a szárított lestyánt és borsikafüvet, valamint a sót, majd jól elkeverjük.
Üvegekbe töltjük, és lezárjuk.
Felhasználásig, a befőttek és lekvárok mellett tárolható, akár 1 évig is. Ha egy üveget megbontunk, amíg el nem fogy, hűtőben tároljuk.
Minden olyan ételbe ugyanúgy használható, mint a bolti ételízesítők, csak az ételek sózásánál figyelembe kell venni a saját sótartalmát.
Az összetevők arányán mindenki saját ízlésének megfelelően változtathat, akár kihagyhat, vagy hozzátehet. A lényeg az, hogy a zöldségek legalább 10 %-a só legyen, mert ez tartósítja.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

