Ételízesítő házilag recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 75 dkg sárgarépa
- 50 dkg fehérrépa
- 25 dkg zellergumó
- 25 dkg karalábé
- 25 dkg karfiol
- 50 dkg paradicsom
- 25 dkg paprika
- 25 dkg kápia paprika
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 csokor zellerzöld
- 50 dkg vöröshagyma
- 3 fej fokhagyma
- 35 dkg só
- 1 ek lestyán
- 1 ek borsikafű
Elkészítése:
A hozzávalókat megtisztítjuk, és egy apró lyukú húsdarálóval ledaráljuk. Beleszórjuk a szárított lestyánt és borsikafüvet, valamint a sót, majd jól elkeverjük.
Üvegekbe töltjük, és lezárjuk.
Felhasználásig, a befőttek és lekvárok mellett tárolható, akár 1 évig is. Ha egy üveget megbontunk, amíg el nem fogy, hűtőben tároljuk.
Minden olyan ételbe ugyanúgy használható, mint a bolti ételízesítők, csak az ételek sózásánál figyelembe kell venni a saját sótartalmát.
Az összetevők arányán mindenki saját ízlésének megfelelően változtathat, akár kihagyhat, vagy hozzátehet. A lényeg az, hogy a zöldségek legalább 10 %-a só legyen, mert ez tartósítja.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »