Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ételízesítő házilag recept

Ételízesítő házilag
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
15 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 75 dkg sárgarépa
    • 50 dkg fehérrépa
    • 25 dkg zellergumó
    • 25 dkg karalábé
    • 25 dkg karfiol
    • 50 dkg paradicsom
    • 25 dkg paprika
    • 25 dkg kápia paprika
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 1 csokor zellerzöld
    • 50 dkg vöröshagyma
    • 3 fej fokhagyma
    • 35 dkg só
    • 1 ek lestyán
    • 1 ek borsikafű

    Elkészítése:

    A hozzávalókat megtisztítjuk, és egy apró lyukú húsdarálóval ledaráljuk. Beleszórjuk a szárított lestyánt és borsikafüvet, valamint a sót, majd jól elkeverjük.

    Üvegekbe töltjük, és lezárjuk.

    Felhasználásig, a befőttek és lekvárok mellett tárolható, akár 1 évig is. Ha egy üveget megbontunk, amíg el nem fogy, hűtőben tároljuk.

    Minden olyan ételbe ugyanúgy használható, mint a bolti ételízesítők, csak az ételek sózásánál figyelembe kell venni a saját sótartalmát.

    Az összetevők arányán mindenki saját ízlésének megfelelően változtathat, akár kihagyhat, vagy hozzátehet. A lényeg az, hogy a zöldségek legalább 10 %-a só legyen, mert ez tartósítja.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá