Ételízesítő házilag recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
15 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 75 dkg sárgarépa
- 50 dkg fehérrépa
- 25 dkg zellergumó
- 25 dkg karalábé
- 25 dkg karfiol
- 50 dkg paradicsom
- 25 dkg paprika
- 25 dkg kápia paprika
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 csokor zellerzöld
- 50 dkg vöröshagyma
- 3 fej fokhagyma
- 35 dkg só
- 1 ek lestyán
- 1 ek borsikafű
Elkészítése:
A hozzávalókat megtisztítjuk, és egy apró lyukú húsdarálóval ledaráljuk. Beleszórjuk a szárított lestyánt és borsikafüvet, valamint a sót, majd jól elkeverjük.
Üvegekbe töltjük, és lezárjuk.
Felhasználásig, a befőttek és lekvárok mellett tárolható, akár 1 évig is. Ha egy üveget megbontunk, amíg el nem fogy, hűtőben tároljuk.
Minden olyan ételbe ugyanúgy használható, mint a bolti ételízesítők, csak az ételek sózásánál figyelembe kell venni a saját sótartalmát.
Az összetevők arányán mindenki saját ízlésének megfelelően változtathat, akár kihagyhat, vagy hozzátehet. A lényeg az, hogy a zöldségek legalább 10 %-a só legyen, mert ez tartósítja.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.