Ételízesítő házilag recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 75 dkg sárgarépa
- 50 dkg fehérrépa
- 25 dkg zellergumó
- 25 dkg karalábé
- 25 dkg karfiol
- 50 dkg paradicsom
- 25 dkg paprika
- 25 dkg kápia paprika
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 csokor zellerzöld
- 50 dkg vöröshagyma
- 3 fej fokhagyma
- 35 dkg só
- 1 ek lestyán
- 1 ek borsikafű
Elkészítése:
A hozzávalókat megtisztítjuk, és egy apró lyukú húsdarálóval ledaráljuk. Beleszórjuk a szárított lestyánt és borsikafüvet, valamint a sót, majd jól elkeverjük.
Üvegekbe töltjük, és lezárjuk.
Felhasználásig, a befőttek és lekvárok mellett tárolható, akár 1 évig is. Ha egy üveget megbontunk, amíg el nem fogy, hűtőben tároljuk.
Minden olyan ételbe ugyanúgy használható, mint a bolti ételízesítők, csak az ételek sózásánál figyelembe kell venni a saját sótartalmát.
Az összetevők arányán mindenki saját ízlésének megfelelően változtathat, akár kihagyhat, vagy hozzátehet. A lényeg az, hogy a zöldségek legalább 10 %-a só legyen, mert ez tartósítja.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »