Eperdzsem recept

Hozzávalók:
- 2 kg negyedelt eper
- 35 dkg cukor
- 2 zacskó 3:1-ben zselésítő
- 0,8 dl víz
- 1 citrom leve
Elkészítése:
Az epreket tisztítás után elnegyedeltük. Egy lábasba beletettem a cukrot, ráöntöttem a vizet, sűrűre forraltam. Eközben a zselésítőt elkevertem az eperrel, majd beleöntöttem a cukorszirupba, felforraltam és 5 percig főztem.
Az uram üvegekbe adagolta, a lezárt üvegeket fejreállította, majd plédek közé raktuk, 2 nap múlva vettük elő.
Tipp:
Az eper tisztítása időigényes, ha azzal kész vagyunk, a többi csak pár percig tart.
Én nem javaslom nagy tételben főzni, mert akkor nem maradnak szépen egyben az eperdarabok.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »