Eperdzsem recept
Hozzávalók:
- 2 kg negyedelt eper
- 35 dkg cukor
- 2 zacskó 3:1-ben zselésítő
- 0,8 dl víz
- 1 citrom leve
Elkészítése:
Az epreket tisztítás után elnegyedeltük. Egy lábasba beletettem a cukrot, ráöntöttem a vizet, sűrűre forraltam. Eközben a zselésítőt elkevertem az eperrel, majd beleöntöttem a cukorszirupba, felforraltam és 5 percig főztem.
Az uram üvegekbe adagolta, a lezárt üvegeket fejreállította, majd plédek közé raktuk, 2 nap múlva vettük elő.
Tipp:
Az eper tisztítása időigényes, ha azzal kész vagyunk, a többi csak pár percig tart.
Én nem javaslom nagy tételben főzni, mert akkor nem maradnak szépen egyben az eperdarabok.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

