Eperdzsem recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg eper
- 70 dkg cukor
- 1 citrom
- 3 d víz
Elkészítése:
A cukrot a vízzel sűrűre főzzük, a habját leszedjük. Beletesszük az eper kétharmad részét, majd ha már levet eresztett, hozzáadjuk a maradék gyümölcsöt és a citrom kicsavart levét.
A gyümölcsöt 8 percig forraljuk, majd forrón üvegekbe szedjük, a visszamaradt szirupot kocsonyásodásig főzzük, majd a gyümölcsre öntjük.
Lekötjük, és 15 percig gőzöljük. Letakarva lassan kihűtjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.