Eperdzsem recept

Hozzávalók:
- 1 kg eper
- 70 dkg cukor
- 1 citrom
- 3 d víz
Elkészítése:
A cukrot a vízzel sűrűre főzzük, a habját leszedjük. Beletesszük az eper kétharmad részét, majd ha már levet eresztett, hozzáadjuk a maradék gyümölcsöt és a citrom kicsavart levét.
A gyümölcsöt 8 percig forraljuk, majd forrón üvegekbe szedjük, a visszamaradt szirupot kocsonyásodásig főzzük, majd a gyümölcsre öntjük.
Lekötjük, és 15 percig gőzöljük. Letakarva lassan kihűtjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »