Eper dzsem xilittel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg friss eper
- xilit
- dzsemfix
- 4 szál rebarbara vagy 2 nagyobb banán
Elkészítése:
Az epret frissen leszedjük és megmossuk, majd szeletekre vágjuk. Egy edénybe összekeverjük a xilittel és a dzsemfix-szel. Felforraljuk és még melegen a kimosott üvegekbe töltögetjük. Fóliázzuk és erősen rácsavarjuk a tetőt. Fejtetőre fordítva hűtjük 20 percig. Meg lehet bolondítani banánnal, ez esetben nem szükséges a meghatározott xilit mennyiség, lehet kevesebb is, vagy rebarbarával, ekkor növelni kell az édesítőt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »