Egyszerű eperdzsem recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg eper
- 15 dkg cukor
- 1 kk Étkezési citromsav
- 0,5 tasak Dzsemfix Szuper 3:1
Elkészítése:
Az epreket alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk. Egy tálba téve ízlés szerint pürésítjük (én kézzel átnyomkodtam). Feltesszük főni, hozzáadjuk a cukrot, a citromsavat és hagyjuk felforrni.
Ha felfőtt, beleszórjuk a dzsemfixet, majd 3 percig hagyjuk forrni. Előre kimosott, kifertőtlenített üvegekbe töltjük. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni
Tipp:
4 db bébiételes üvegnyi dzsem lett belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Szemezgetés a gofrik világából-10 ínycsiklandó variáció
Ki mondta, hogy a gofri csak édesség lehet? Ebben a válogatásban olyan rece
Tovább olvasom »
A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »