Édes-savanyú szósz házilag recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3-4 db közepes cukkini
- 3-4 db nagyobb fej vöröshagyma
- 4-5 közepes sárgarépa
- 1 kg paradicsom hámozva
- kevés étolaj, vagy olíva olaj
- bazsalikom
- őrölt fehér bors
- 1 mk só
- ízlés szerint cukor
- ha csípősre szeretnénk sok chili-paprika, ha nem, akkor csak 4-5 db vastaghúsú kaliforniai, vagy kápia paprika
- 1 mk nátrium benzoát
Elkészítése: A vöröshagymát felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük. Közben adagonként hozzáadjuk a felkockázott, hámozott paradicsomot, a paprikát, fűszereket és együtt félpuhára főzzük, mély edényben.
Ha kész, a cukkinit hozzáadjuk és belefőzzük a nátrium benzoátot is. Lényeg, hogy roppanós maradjon a sárgarépával együtt! Forrón üvegekbe szedjük és száraz dunsztba hagyjuk kihűlni. Nagyon finom sajttal, vagy csirkemellel, tésztával, rízzsel stb.
Tipp:
Én a cukkinit vékonyan leszeleteltem csíkokra, és kockáztam is, a sárgarépát vékony csíkokra reszeltem közé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »