Édes-savanyú szósz házilag recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3-4 db közepes cukkini
- 3-4 db nagyobb fej vöröshagyma
- 4-5 közepes sárgarépa
- 1 kg paradicsom hámozva
- kevés étolaj, vagy olíva olaj
- bazsalikom
- őrölt fehér bors
- 1 mk só
- ízlés szerint cukor
- ha csípősre szeretnénk sok chili-paprika, ha nem, akkor csak 4-5 db vastaghúsú kaliforniai, vagy kápia paprika
- 1 mk nátrium benzoát
Elkészítése: A vöröshagymát felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük. Közben adagonként hozzáadjuk a felkockázott, hámozott paradicsomot, a paprikát, fűszereket és együtt félpuhára főzzük, mély edényben.
Ha kész, a cukkinit hozzáadjuk és belefőzzük a nátrium benzoátot is. Lényeg, hogy roppanós maradjon a sárgarépával együtt! Forrón üvegekbe szedjük és száraz dunsztba hagyjuk kihűlni. Nagyon finom sajttal, vagy csirkemellel, tésztával, rízzsel stb.
Tipp:
Én a cukkinit vékonyan leszeleteltem csíkokra, és kockáztam is, a sárgarépát vékony csíkokra reszeltem közé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »