Édes cékla befőtt recept
Hozzávalók:
- 2,3 kg cékla (megtisztítva 2 kg)
- 2 ek ecet (10%-os)
- 6-10 ek cukor
- 2 tk reszelt torma
- 0,5 tk Na-benzoát
Elkészítése:
A céklákat alaposan megmossuk, és egy fazékba téve felengedjük vízzel. Fedő alatt puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni, és meghámozzuk.
A meghámozott céklákat negyedeljük, és a negyedeket felkarikázzuk. (Ha kicsik a céklafejek, elég felkarikázni. ) A céklákhoz adjuk a cukrot, az ecetet, a tormát és a legvégén a Na-benzoátot. Alaposan összeforgatjuk.
Egy napra hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Megkóstoljuk, ha nem túl édes, nem túl ecetes, ízesíthetjük még. Alaposan kimosott, kiszárított üvegekbe töltjük, és lezárjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »


