Ecetes céklasaláta recept
Hozzávalók:
- 3 kg. cékla
- 10 dkg. tormagyökér
- 2 l. víz
- 3 dkg. só
- 4 dkg. cukor
- 0,5 dkg. kömény
- 2 dl. ecet (20%)
- 1 g. nátrium benzoát
Elkészítése: A tisztított céklát vízben 2-3 óra alatt puhára főzzük. Lehűtjük, meghámozzuk, és uborkaszelőn leszeljük. ( Én eleve szelve szoktam főzni). A tormát hasábra vágjuk, és a céklával együtt üvegbe tesszük. Felforraljuk a vizet, hozzáadjuk a sót, cukrot majd a kevés vízbe kifőzött kömény kivonatot, ecetet, és a tartósítót.Mi után kihűlt a céklára öntjük. Lezárjuk, és száraz, hűvös helyen tároljuk. A fent leírt adag 1 db. 5 l- es üvegre elég.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

