Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Darált medvehagyma (pesto alap) recept

Darált medvehagyma (pesto alap)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    2 db 0,25 l-es üveghez

    • 3 nagy csokor medvehagyma
    • 3 ek só
    • 6 ek extra szűz olívaolaj

    Elkészítése:

    A medvehagymát alaposan megmossuk és konyharuhára szétterítve lecsepegtetjük. Húsdarálón (nagy lyukú tárcsával) ledaráljuk. Hozzáadjunk 3 ek sót és 4 ek olívaolajat, majd jól összekeverjük.

    Kisebb üvegekbe töltjük és 1-1 ek olívaolajat teszünk a medvehagyma pép tetejére.

    Az üvegeket fedéllel lezárjuk és hűtőszekrényben tárolva nagyon sokáig eltartható. Egy igen kitűnő pesto alapot kapunk, amit számtalan módon felhasználhatunk.

    Tipp:

    Pl: Sült húsok tetejére, kőrözött túróhoz, szendvicsekre, fasírthoz/vagdalthoz ízesítésnek, leveles hajtogatott pogácsákba, krémlevesekhez és ízlés szerint végtelen a fantázia! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá