Darált medvehagyma (pesto alap)

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Darált medvehagyma (pesto alap)

Hozzávalók:

2 db 0,25 l-es üveghez

  • 3 nagy csokor medvehagyma
  • 3 ek só
  • 6 ek extra szűz olívaolaj

Elkészítése:

A medvehagymát alaposan megmossuk és konyharuhára szétterítve lecsepegtetjük. Húsdarálón (nagy lyukú tárcsával) ledaráljuk. Hozzáadjunk 3 ek sót és 4 ek olívaolajat, majd jól összekeverjük.

Kisebb üvegekbe töltjük és 1-1 ek olívaolajat teszünk a medvehagyma pép tetejére.

Az üvegeket fedéllel lezárjuk és hűtőszekrényben tárolva nagyon sokáig eltartható. Egy igen kitűnő pesto alapot kapunk, amit számtalan módon felhasználhatunk.

Tipp:

Pl: Sült húsok tetejére, kőrözött túróhoz, szendvicsekre, fasírthoz/vagdalthoz ízesítésnek, leveles hajtogatott pogácsákba, krémlevesekhez és ízlés szerint végtelen a fantázia! :)