Darált fokhagyma recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 kg fokhagyma (tisztítva)
- 1 kg konyhasó
- étolaj
- kisebb üvegek fedéllel
Elkészítése:
A fokhagymát egy nagyobb tálba beletesszük, és ráöntünk annyi vizet, hogy időnként kevergetni tudjuk.
Így kb. 2,5-3 óra áztatás és fél óránkénti keverés után olyannyira felázik a héja, hogy kényelmesen, és gyorsan meg lehet tisztítani a gerezdeket.
Megmossuk, konyharuhán megszárítjuk, és a húsdaráló apró lyukú tárcsáján ledaráljuk.
Belekeverjük az 1 kg sót, és ezután egy fakanállal időnként kevergetjük, míg a só már nem serceg benne!
Kisebb üvegekbe töltjük, a tetejét étolajjal felöntjük, és lezárjuk a fedelével.
Spájzban (száraz, hűvös helyen) tárolva akár 2 évig is eláll!
Friss és aromás, ételek sütéséhez, főzéséhez szuper jó és egészséges!
Tipp:
Az üveget felbontás után célszerű hűtőben tárolni!
A darált fokhagyma kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 17 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

