Darált fokhagyma recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 kg fokhagyma (tisztítva)
- 1 kg konyhasó
- étolaj
- kisebb üvegek fedéllel
Elkészítése:
A fokhagymát egy nagyobb tálba beletesszük, és ráöntünk annyi vizet, hogy időnként kevergetni tudjuk.
Így kb. 2,5-3 óra áztatás és fél óránkénti keverés után olyannyira felázik a héja, hogy kényelmesen, és gyorsan meg lehet tisztítani a gerezdeket.
Megmossuk, konyharuhán megszárítjuk, és a húsdaráló apró lyukú tárcsáján ledaráljuk.
Belekeverjük az 1 kg sót, és ezután egy fakanállal időnként kevergetjük, míg a só már nem serceg benne!
Kisebb üvegekbe töltjük, a tetejét étolajjal felöntjük, és lezárjuk a fedelével.
Spájzban (száraz, hűvös helyen) tárolva akár 2 évig is eláll!
Friss és aromás, ételek sütéséhez, főzéséhez szuper jó és egészséges!
Tipp:
Az üveget felbontás után célszerű hűtőben tárolni!
A darált fokhagyma kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 122 kcal
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 17 g
Zsír: 4 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 17 g
Zsír: 4 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.