Csípős pirosarany recept

Hozzávalók:
- csípős paprika ( lehet vegyesen is pl pirosra beért almapaprika, erős fűszerpaprika )
- 3-4 fej hagyma
- paradicsom
- víz
- só
- nátrium benzoát
Elkészítése:
Az erőspaprikát megmossuk. Összeaprítjuk, teszünk hozzá 3-4 fej hagymát és pár szem paradicsomot aprítva. Öntünk alá egy kevés vizet, 1 kanálnyi sót teszünk bele és feltesszük főni. Néha megkeverjük, és amikor puhára főtt hagyjuk kihűlni.
Paradicsomdarálón ledaráljuk, turmixgépbe tesszük, turmixoljuk. Megkóstoljuk, és sózzuk ízlés szerint. Lábasba öntjük, kevergetve felforraljuk. Rakunk bele nátrium benzoátot, kisebb üvegekbe töltjük, lekötjük és száraz dunsztba tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »