Csalamádé recept

Hozzávalók:
- 1 közepes fej káposzta
- 1 kígyóuborka
- 1 nagy szál sárgarépa
- 3 közepes fej vöröshagyma
- 30 g só
- 120 g cukor
- 150 ml 10%-os ecet (vagy 75 ml 20%-os)
Elkészítése:
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A káposztát vékonyra csíkozzuk, az uborkát és a répát uborkagyalunk vékony karikára gyaluljuk, a hagymát fél karikára vágjuk.
Egy tálba rakjuk és sózzuk, cukrozzuk, rámérjük az ecetet. Jól átforgatjuk és párszor megkavarva a hűtőben hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
Tipp:
Amikor megláttam ezt a receptet a világhálón, gyorsan elmentettem és tudtam, egyszer biztosan kipróbálom. Most jött el az ideje. Volt is minden hozzávaló itthon. Egész gyorsan összeállítható.
Még frissen nagyon erős az ecettől, de ha hűtőbe rakjuk és hagyjuk összeérni, néha felkavarni, akkor egy nagyon finom savanyúság lesz belőle. Nagyon hamar levet ereszt a sótól. Érdemes kipróbálni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »