Csalamádé recept
Hozzávalók:
- 1 közepes fej káposzta
- 1 kígyóuborka
- 1 nagy szál sárgarépa
- 3 közepes fej vöröshagyma
- 30 g só
- 120 g cukor
- 150 ml 10%-os ecet (vagy 75 ml 20%-os)
Elkészítése:
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A káposztát vékonyra csíkozzuk, az uborkát és a répát uborkagyalunk vékony karikára gyaluljuk, a hagymát fél karikára vágjuk.
Egy tálba rakjuk és sózzuk, cukrozzuk, rámérjük az ecetet. Jól átforgatjuk és párszor megkavarva a hűtőben hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
Tipp:
Amikor megláttam ezt a receptet a világhálón, gyorsan elmentettem és tudtam, egyszer biztosan kipróbálom. Most jött el az ideje. Volt is minden hozzávaló itthon. Egész gyorsan összeállítható.
Még frissen nagyon erős az ecettől, de ha hűtőbe rakjuk és hagyjuk összeérni, néha felkavarni, akkor egy nagyon finom savanyúság lesz belőle. Nagyon hamar levet ereszt a sótól. Érdemes kipróbálni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

