Citromos fügelekvár recept

Hozzávalók:
- 2,5 kg füge (jó érett)
- 1,5 kg kristálycukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 db citrom leve és reszelt héja
- 2 tk gyömbér (őrölt)
- 1 tk őrölt fahéj
Elkészítése:
A fügét daraboljuk fel, majd adjuk hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és reszelt héját, a gyömbért és az őrölt fahajat. Ezután keverjük alaposan össze, és hagyjuk legalább egy órát állni. (közben többször keverjük át, hogy a cukor mindenhol átjárja)
Tegyük fel főni, majd kisebb lángon, állandó kevergetés mellett kb. egy óra alatt főzzük lekvár sűrűségűre. (közben ízlés szerint botmixerrel pépesíthetjük)
Amikor kellően besűrűsödött, merjük bele az előzőleg kimosott, és sterilizált üvegekbe. (az üvegek tetejét lezárhatjuk csavaros tetővel, vagy celofán papírral) Ezután tegyük száraz dunsztba és úgy hagyjuk teljesen kihűlni.
Az elkészült lekvárt felhasználhatjuk süteményekhez, palacsintába, de úgy magában elkanalazgatva is nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »