Citromos fügelekvár recept

Hozzávalók:
- 2,5 kg füge (jó érett)
- 1,5 kg kristálycukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 db citrom leve és reszelt héja
- 2 tk gyömbér (őrölt)
- 1 tk őrölt fahéj
Elkészítése:
A fügét daraboljuk fel, majd adjuk hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és reszelt héját, a gyömbért és az őrölt fahajat. Ezután keverjük alaposan össze, és hagyjuk legalább egy órát állni. (közben többször keverjük át, hogy a cukor mindenhol átjárja)
Tegyük fel főni, majd kisebb lángon, állandó kevergetés mellett kb. egy óra alatt főzzük lekvár sűrűségűre. (közben ízlés szerint botmixerrel pépesíthetjük)
Amikor kellően besűrűsödött, merjük bele az előzőleg kimosott, és sterilizált üvegekbe. (az üvegek tetejét lezárhatjuk csavaros tetővel, vagy celofán papírral) Ezután tegyük száraz dunsztba és úgy hagyjuk teljesen kihűlni.
Az elkészült lekvárt felhasználhatjuk süteményekhez, palacsintába, de úgy magában elkanalazgatva is nagyon finom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »