Bodzaszörp karamellel bolondítva recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30-35 db nagyobb bodzavirág
- 4 kg cukor (sztívia vagy nyírfacukorral is remek)
- 6 l víz
- 4 db citrom
- 10 dkg citromsav
- 1 kk nátrium-benzoát
Elkészítése:
1/2 kg cukorból karamellt készítek egy minimum 8 literes fazékban, amikor szép aranybarna felöntöm 1 l vízzel, amíg a karamell teljesen feloldódik. A cukrot ne karamellízaljuk túl, mert keserű lesz!
Vigyázat a felöntésnél sistereg és csapkod, balesetveszélyes is lehet!
Mindezek után hozzáadom a többi cukrot (vagy édesítőt) és a vizet is. A cukor teljes feloldódásáig főzöm a szirupot. Forrásig várok, majd szoba hőmérsékletűre hűtöm.
Befőttes üvegbe teszem a száruktól megfosztott bodzavirágokat, citrom karikákat, citromsavat és a nátrium-benzoátot. Lefedve 4-5 napig hagyom állni, naponta akár többször is átkeverve!!! Napmentes, hűvösebb helyen tárolom (nehogy megforrjon :)
Kb 4 nap múlva, leszűrve, üvegekbe töltöm. Remek nyári frissítő ital szódával.
Tipp:
Gyömbért és lime-ot is tehetünk bele, isteni lesz tőle.
Alkoholos verzió: vodka és bodzaszörp egyenlő arányban szódával felengedve, friss citrommal szervírozva. Az esti bulik kedvence is lehet.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »