Bodzaszörp karamellel bolondítva recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30-35 db nagyobb bodzavirág
- 4 kg cukor (sztívia vagy nyírfacukorral is remek)
- 6 l víz
- 4 db citrom
- 10 dkg citromsav
- 1 kk nátrium-benzoát
Elkészítése:
1/2 kg cukorból karamellt készítek egy minimum 8 literes fazékban, amikor szép aranybarna felöntöm 1 l vízzel, amíg a karamell teljesen feloldódik. A cukrot ne karamellízaljuk túl, mert keserű lesz!
Vigyázat a felöntésnél sistereg és csapkod, balesetveszélyes is lehet!
Mindezek után hozzáadom a többi cukrot (vagy édesítőt) és a vizet is. A cukor teljes feloldódásáig főzöm a szirupot. Forrásig várok, majd szoba hőmérsékletűre hűtöm.
Befőttes üvegbe teszem a száruktól megfosztott bodzavirágokat, citrom karikákat, citromsavat és a nátrium-benzoátot. Lefedve 4-5 napig hagyom állni, naponta akár többször is átkeverve!!! Napmentes, hűvösebb helyen tárolom (nehogy megforrjon :)
Kb 4 nap múlva, leszűrve, üvegekbe töltöm. Remek nyári frissítő ital szódával.
Tipp:
Gyömbért és lime-ot is tehetünk bele, isteni lesz tőle.
Alkoholos verzió: vodka és bodzaszörp egyenlő arányban szódával felengedve, friss citrommal szervírozva. Az esti bulik kedvence is lehet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »