Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bodzaszörp karamellel bolondítva recept

Bodzaszörp karamellel bolondítva
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30-35 db nagyobb bodzavirág
    • 4 kg cukor (sztívia vagy nyírfacukorral is remek)
    • 6 l víz
    • 4 db citrom
    • 10 dkg citromsav
    • 1 kk nátrium-benzoát

    Elkészítése:

    1/2 kg cukorból karamellt készítek egy minimum 8 literes fazékban, amikor szép aranybarna felöntöm 1 l vízzel, amíg a karamell teljesen feloldódik. A cukrot ne karamellízaljuk túl, mert keserű lesz!

    Vigyázat a felöntésnél sistereg és csapkod, balesetveszélyes is lehet!

    Mindezek után hozzáadom a többi cukrot (vagy édesítőt) és a vizet is. A cukor teljes feloldódásáig főzöm a szirupot. Forrásig várok, majd szoba hőmérsékletűre hűtöm.

    Befőttes üvegbe teszem a száruktól megfosztott bodzavirágokat, citrom karikákat, citromsavat és a nátrium-benzoátot. Lefedve 4-5 napig hagyom állni, naponta akár többször is átkeverve!!! Napmentes, hűvösebb helyen tárolom (nehogy megforrjon :)

    Kb 4 nap múlva, leszűrve, üvegekbe töltöm. Remek nyári frissítő ital szódával.

    Tipp:

    Gyömbért és lime-ot is tehetünk bele, isteni lesz tőle.

    Alkoholos verzió: vodka és bodzaszörp egyenlő arányban szódával felengedve, friss citrommal szervírozva. Az esti bulik kedvence is lehet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá