Birsalma ivólé recept

Hozzávalók:
- 1,20 kg birsalma
- 5 liter víz
- 20 dkg cukor
- fél evőkanálnyi citromsav
- 1 kávéskanál nátrium benzoát
Elkészítése:
A birsalmát megpucoljuk, összekockázzuk és annyi vízben felrakjuk főni, hogy éppen ellepje.
Kb 1 órán át főzzük, majd pépesítjük.
Ha úgy látjuk öntsünk hozzá vizet, úgy könnyebb vele dolgozni. Mikor már teljesen csomómentes, akkor felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a cukrot és a citromsavat, majd felfőzzük. Közben kóstoljuk, hogy elég ízes legyen. Mikor felforrt, elzárjuk alatta a gázt és még forrón hozzáadjuk a tartósítószert. E
lkeverés után forrón üvegbe töltjük és száraz dunsztba tesszük amíg ki nem hűl (1-2 nap).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »