Birsalma ivólé

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Birsalma ivólé

Hozzávalók:

  • 1,20 kg birsalma
  • 5 liter víz
  • 20 dkg cukor
  • fél evőkanálnyi citromsav
  • 1 kávéskanál nátrium benzoát

Elkészítése:

A birsalmát megpucoljuk, összekockázzuk és annyi vízben felrakjuk főni, hogy éppen ellepje.

Kb 1 órán át főzzük, majd pépesítjük.

Ha úgy látjuk öntsünk hozzá vizet, úgy könnyebb vele dolgozni. Mikor már teljesen csomómentes, akkor felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a cukrot és a citromsavat, majd felfőzzük. Közben kóstoljuk, hogy elég ízes legyen. Mikor felforrt, elzárjuk alatta a gázt és még forrón hozzáadjuk a tartósítószert. E

lkeverés után forrón üvegbe töltjük és száraz dunsztba tesszük amíg ki nem hűl (1-2 nap).