Barack lekvár recept
Hozzávalók:
- 3 és fél kg barack
- 1 és fél kg cukor
- 1 rumaroma
- 3 cs dzsemfix
- 2 cs vaníliás cukor
- 3 ek. citromlé
Elkészítése:
A barackot megmossuk, a magját kivesszük és puhára főzzük. Megvárjuk amíg kihűl, és ledaráljuk. Fél órát főzzük,majd belerakjuk a rumaromát, a vaníliás cukrot, a cukorral összekevert dzsemfixet. Megint főzzük egy fél órát. Üvegekbe merjük, majd hagyjuk kihűlni. Tetejére pici nátriumot teszünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »

