Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aszalt paradicsom fűszeres olajban recept

Aszalt paradicsom fűszeres olajban
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg paradicsom
    • 2-3 dl olívaolaj
    • 2-3 dl napraforgóolaj
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • friss bazsalikom levél vagy szárított
    • 2-3 ek oregánó

    Elkészítése:

    A paradicsomot alaposan mossuk meg, majd vágjuk félbe és kanállal vájjuk ki a magját.

    Ezután egy alufóliával bélelt tepsibe tegyük egymásmellé a félbevágott, kimagozott paradicsomokat. Jó alaposan sózzuk meg, majd tegyük jó napos helyre, hogy pár nap alatt összeaszalódjanak (a tepsit takarjuk le légáteresztő anyaggal, hogy a paradicsomot érje a levegő és a nap, de a legyek, bogarak, ne tudjanak rászállni).

    Az aszalt paradicsomokat ezután tegyük bele egy üvegbe, majd adjuk hozzá a vékonyra felvágott fokhagymát, az ízlés szerinti mennyiségű apróra vágott bazsalikomot, (v. a szárított bazsalikomot) az oregánót, majd öntsük fel a kétféle olajjal.

    Ezután légmentesen zárjuk le, majd jó alaposan rázzuk össze az üveg tartalmát. (aki csípősen szereti, az tehet bele még erős paprikát is)

    Az üveget tegyük be a hűtőbe egy-két napra, hogy a paradicsom és a fűszerek íze jól összeérjen.

    Az elkészült fűszeres aszalt paradicsomot ízlés szerint felhasználhatjuk pl tészták, saláták ízesítésére, sajttálak díszítésére.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá