Ananasz cukkini lekvar recept

Hozzávalók:
- 1 nagy cukkini kb 1,2 kg
- 1 ananászkonzerv (340 g)
- 1 citrom leve
- 1 cs vaníliás cukor
- 35 dkg cukor
- 1 cs 3:1-ben dzsemfix
Elkészítése:
A cukkinit alaposan megmossuk, meghámozzuk, a magos részt kivágjuk, és lereszeljük vagy kisebb kockákra vágjuk. Egy edényben feltesszük főni, hozzáöntjük az ananászkonzervet és amikor félig meg megpuhul a cukkini bele facsarjuk a citrom levét, és addig főzzük, amíg a cukkini elkezd puhulni.
A cukorba el keverjük a vaníliás cukrot és a dzsemfixet, majd a cukkinihez öntjük és újra felforraljuk, kb 5 percig forraljuk míg jól felforr és teszünk ki egy tányérkába próbát és ha elég jól megszilárdult akkor lévészük a tűzről és lehet a borkanba rakni, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »