Ananasz cukkini lekvar recept

Hozzávalók:
- 1 nagy cukkini kb 1,2 kg
- 1 ananászkonzerv (340 g)
- 1 citrom leve
- 1 cs vaníliás cukor
- 35 dkg cukor
- 1 cs 3:1-ben dzsemfix
Elkészítése:
A cukkinit alaposan megmossuk, meghámozzuk, a magos részt kivágjuk, és lereszeljük vagy kisebb kockákra vágjuk. Egy edényben feltesszük főni, hozzáöntjük az ananászkonzervet és amikor félig meg megpuhul a cukkini bele facsarjuk a citrom levét, és addig főzzük, amíg a cukkini elkezd puhulni.
A cukorba el keverjük a vaníliás cukrot és a dzsemfixet, majd a cukkinihez öntjük és újra felforraljuk, kb 5 percig forraljuk míg jól felforr és teszünk ki egy tányérkába próbát és ha elég jól megszilárdult akkor lévészük a tűzről és lehet a borkanba rakni, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »