Ananász befőtt (tökből) recept

Hozzávalók:
- 5 kg főzőtök
- 2 evőkanál ecet 10 %-os
- 1 l ananász szörp
- 60 dkg cukor
- 25 db citrompótló
- tartósító( szalicil)
Elkészítése:
5 liter vizet 2 evőkanál 10 %-os ecettel felteszek forrni, amikor az ecetes víz felforrt beleteszem az 5 kg kockára vágott tököt. Addig hagyom a gázon míg gyöngyözni kezd,majd kiszedem hideg vízbe a tököt. 1 liter víz, 1 liter ananász szörpből ,60 dkg cukorral, 25 darab citrompótlóval szirupot főzök és beleteszem a kihűlt tököt,majd pár percig főzöm és lefedve kihűlni hagyom. Másnap újból felfőzöm és forrón üvegekbe rakom tetejére tartósítót( szalicilt) teszek, lekötöm és száraz dunsztba teszem.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »