Ananász befőtt (tökből) recept
Hozzávalók:
- 5 kg főzőtök
- 2 evőkanál ecet 10 %-os
- 1 l ananász szörp
- 60 dkg cukor
- 25 db citrompótló
- tartósító( szalicil)
Elkészítése:
5 liter vizet 2 evőkanál 10 %-os ecettel felteszek forrni, amikor az ecetes víz felforrt beleteszem az 5 kg kockára vágott tököt. Addig hagyom a gázon míg gyöngyözni kezd,majd kiszedem hideg vízbe a tököt. 1 liter víz, 1 liter ananász szörpből ,60 dkg cukorral, 25 darab citrompótlóval szirupot főzök és beleteszem a kihűlt tököt,majd pár percig főzöm és lefedve kihűlni hagyom. Másnap újból felfőzöm és forrón üvegekbe rakom tetejére tartósítót( szalicilt) teszek, lekötöm és száraz dunsztba teszem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »

