Ananász befőtt (tökből) recept

Hozzávalók:
- 5 kg főzőtök
- 2 evőkanál ecet 10 %-os
- 1 l ananász szörp
- 60 dkg cukor
- 25 db citrompótló
- tartósító( szalicil)
Elkészítése:
5 liter vizet 2 evőkanál 10 %-os ecettel felteszek forrni, amikor az ecetes víz felforrt beleteszem az 5 kg kockára vágott tököt. Addig hagyom a gázon míg gyöngyözni kezd,majd kiszedem hideg vízbe a tököt. 1 liter víz, 1 liter ananász szörpből ,60 dkg cukorral, 25 darab citrompótlóval szirupot főzök és beleteszem a kihűlt tököt,majd pár percig főzöm és lefedve kihűlni hagyom. Másnap újból felfőzöm és forrón üvegekbe rakom tetejére tartósítót( szalicilt) teszek, lekötöm és száraz dunsztba teszem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »