8 napos, dobálós, vödrös savanyúság recept

Hozzávalók:
- egy 20 l-es műanyag vödör, jól záródó tetővel
- 1 l 10%-os ecet
- 9 l hideg víz
- 22 dkg só
- 1 kg cukor
- 1 ek. köménymag
- 1 ek szemes bors
- 1 ek koriander,
- 1 ek mustármag
- 12 db babérlevél
- 12 db meggyfalevél
- 3-4 szál torma
- 1 ek nátrium-benzoát
- 1 lapos ek. borkén
- kevés kaporszár
- + zöldségek, mint uborka, különböző paprikák, cukkini, tök, dinnye, patisszon, hagyma, káposzta, zöld paradicsom stb
Elkészítése:
A vödörbe kikeverjük a savanyúság levét adó összetevőket a fűszerekkel együtt,, jól elkeverjük fakanállal, majd a megtisztított zöldségeket is beletesszük.
Lezárjuk és naponta átkeverjük, hogy minden zöldséget jól érjen a lé. 8 nap az érési idő.
Az alaplé 1 évig használható folyamatosan, hűvös száraz helyen tartva.
Amikor már csak félig van a vödör vagy még addig sem , érdemes kiszedni belőle a zöldségeket, hogy tudjuk keverni a következő adagot! ;)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »