8 napos, dobálós, vödrös savanyúság recept

Hozzávalók:
- egy 20 l-es műanyag vödör, jól záródó tetővel
- 1 l 10%-os ecet
- 9 l hideg víz
- 22 dkg só
- 1 kg cukor
- 1 ek. köménymag
- 1 ek szemes bors
- 1 ek koriander,
- 1 ek mustármag
- 12 db babérlevél
- 12 db meggyfalevél
- 3-4 szál torma
- 1 ek nátrium-benzoát
- 1 lapos ek. borkén
- kevés kaporszár
- + zöldségek, mint uborka, különböző paprikák, cukkini, tök, dinnye, patisszon, hagyma, káposzta, zöld paradicsom stb
Elkészítése:
A vödörbe kikeverjük a savanyúság levét adó összetevőket a fűszerekkel együtt,, jól elkeverjük fakanállal, majd a megtisztított zöldségeket is beletesszük.
Lezárjuk és naponta átkeverjük, hogy minden zöldséget jól érjen a lé. 8 nap az érési idő.
Az alaplé 1 évig használható folyamatosan, hűvös száraz helyen tartva.
Amikor már csak félig van a vödör vagy még addig sem , érdemes kiszedni belőle a zöldségeket, hogy tudjuk keverni a következő adagot! ;)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »