Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

8 napos, dobálós, vödrös savanyúság recept

8 napos, dobálós, vödrös savanyúság
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • egy 20 l-es műanyag vödör, jól záródó tetővel
    • 1 l 10%-os ecet
    • 9 l hideg víz
    • 22 dkg só
    • 1 kg cukor
    • 1 ek. köménymag
    • 1 ek szemes bors
    • 1 ek koriander,
    • 1 ek mustármag
    • 12 db babérlevél
    • 12 db meggyfalevél
    • 3-4 szál torma
    • 1 ek nátrium-benzoát
    • 1 lapos ek. borkén
    • kevés kaporszár
    • + zöldségek, mint uborka, különböző paprikák, cukkini, tök, dinnye, patisszon, hagyma, káposzta, zöld paradicsom stb

    Elkészítése:

    A vödörbe kikeverjük a savanyúság levét adó összetevőket a fűszerekkel együtt,, jól elkeverjük fakanállal, majd a megtisztított zöldségeket is beletesszük.

    Lezárjuk és naponta átkeverjük, hogy minden zöldséget jól érjen a lé. 8 nap az érési idő.

    Az alaplé 1 évig használható folyamatosan, hűvös száraz helyen tartva.

    Amikor már csak félig van a vödör vagy még addig sem , érdemes kiszedni belőle a zöldségeket, hogy tudjuk keverni a következő adagot! ;)

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá