8 napos, dobálós, vödrös savanyúság

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • egy 20 l-es műanyag vödör, jól záródó tetővel
  • 1 l 10%-os ecet
  • 9 l hideg víz
  • 22 dkg só
  • 1 kg cukor
  • 1 ek. köménymag
  • 1 ek szemes bors
  • 1 ek koriander,
  • 1 ek mustármag
  • 12 db babérlevél
  • 12 db meggyfalevél
  • 3-4 szál torma
  • 1 ek nátrium-benzoát
  • 1 lapos ek. borkén
  • kevés kaporszár
  • + zöldségek, mint uborka, különböző paprikák, cukkini, tök, dinnye, patisszon, hagyma, káposzta, zöld paradicsom stb

Elkészítése:

A vödörbe kikeverjük a savanyúság levét adó összetevőket a fűszerekkel együtt,, jól elkeverjük fakanállal, majd a megtisztított zöldségeket is beletesszük.

Lezárjuk és naponta átkeverjük, hogy minden zöldséget jól érjen a lé. 8 nap az érési idő.

Az alaplé 1 évig használható folyamatosan, hűvös száraz helyen tartva.

Amikor már csak félig van a vödör vagy még addig sem , érdemes kiszedni belőle a zöldségeket, hogy tudjuk keverni a következő adagot! ;)