Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

A hét bloggere: Nagy Adrienn (Moha konyha)

Dátum: 2015-02-20 / Írta: Budai István / Látták: 3714 /

Kérlek mutatkozz be pár szóban!

Nagy Adrienn vagyok a Moha Konyha blog írója. Férjemmel, három gyerekünkkel és egy aprócska kutyával élünk együtt.

Mióta vezetsz blogot és mi motivált abban, hogy belevágj?

Nagymamámtól tanultam főzni-sütni, kislánykoromban rengeteget voltunk együtt, majd utána együtt is laktunk. 2009 januárjában hagyott itt minket, 93 évesen.
Fiam biztatott ekkor, hogy kezdjek blogot írni, legyen meg egy helyen a sok recept, nem csak a kézzel írt füzetemben. Így indult útjára a blog, a Nagyikám születésnapján 2009 nyarán. Azóta nagyon sok kedves ismerőst, barátot köszönhetek a gasztrovilágnak.

2010 márciusában több blogger összeállt, és elindítottuk a Kifőztük magazint, ami egy ingyenesen letölthető, havi online gasztromagazin. Azóta itt is megjelennek a receptjeim, nem csak a blogon.

Gyönyörű mézeskalácsokat készítesz. Mióta tart ez a szenvedély? Tanultad vagy autodidakta módon vágtál bele?

A mézeskalács régóta szenvedély volt már, de csak hobbi szinten. A Kifőztük kitalálója, Szép Csilla barátnőm biztatott, hogy vágjak bele komolyabban, így lett hivatás belőle. Ez egy soha véget nem érő tanulási folyamat is egyben, mindig vannak új technikák, díszítési módok, új ötletek, a megrendelők kérései, igazán változatos munka lett belőle.

Milyen alkalmakra szeretsz a leginkább mézeskalácsot készíteni? Gondolok itt a kedvenc motívumaidra vagy díszítési technikára, ami a kedvenced.

Nincs kedvenc alkalom, mindegy, hogy esküvő, keresztelő, születésnap, vagy éppen húsvét, karácsony alkalmából készülnek a mézesek. Alapvetően romantikus alkat vagyok, talán a rózsás díszítések állnak a szívemhez legközelebb.

mezes

A mézeskalácsok mellett nyilván sütsz-főzöl is. Kiket varázsolsz el a főztöddel? Hány főre főzöl általában?

Rendszeresen 5 főre főzök, a gyerekek itthon esznek az iskola után. De nagyon szeretek a bővebb családra, vagy a barátokra is főzni-sütni.

A tortáid is nagyon szépek, precízen kivitelezettek és nyilván nagyon finomak is. Melyik a kedvenced és miért?

Valóban sok torta készül nálunk, nem csak a családtagoknak, hanem gyakran a barátoknak is. Nehéz kedvencet választani közülük, ha mégis kellene, akkor az epertortát ajánlom, ezt nálunk mindenki szereti.

eper

Egyszerűbb vagy bonyolultabb? Ha választanod kellene és időd engedné, egy egyszerűbb ételt készítenél a családnak, vagy belevágnál egy bonyolultabb fogás elkészítésébe?

Ha az időm engedi, akkor nagyon szívesen fogok hozzá valamilyen bonyolultabb ételhez is, amit a családtagok szeretnek.

Egy időben menő volt a Bento-box. Ez egy uzsonnás doboz, amibe iszonyat guszta módon lehet mindenféle egészséges finomságot pakolni a gyerekeknek. Honnan jött az ötlet és mi alapján pakoltál bele? Melyik volt a csemete kedvence?

A bento box nálunk továbbra is divatban van, a gyerekeim szívesen visznek ilyen ennivalót magukkal. Az ötlet és az igény a nagyobbik lányomtól jött, amikor egyre tovább volt iskolában, több ennivalóra volt szükség. Megunta a szendvicseket, így kezdtem valami alternatíva után nézni. A több rekeszes dobozt aztán közösen ötletelve töltöttük meg olyan ennivalókkal, amit szívesen eszik. A kedvence a rántott csirkemell falatok vegyes salátával.

bento

Ha éppen nem sütögetsz, mivel kapcsolódsz ki?

Szabadidőmben olvasok, kirándulunk, vagy szeretek filmeket nézni, újranézni régi kedvenceket.

Már nem vagy kezdő háziasszony, de Te is voltál kezdő. Van valami, amit üzennél azoknak, akik most ismerkednek a konyha világával?

A kezdőknek azt üzenem, hogy kísérletezzenek bátran az ízekkel, fűszerekkel, nincs kőbe vésve semmi. Kezdetben biztonságot adnak a precízen leírt receptek, de később némi rutin birtokában már érdemes saját utat járni.

Köszönöm, hogy rám gondoltál!

Tetszett? Irány a blog! 

Szólj hozzá