Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

A hét bloggere: Reya

Dátum: 2014-07-24 / Írta: Budai István / Látták: 2391 /

Mutatkozz be pár szóban!

Szaszkóné Boros Andrea vagyok (alias Reya), a Salátagyár bloggere.

Dunakeszin élek férjemmel és hatéves kislányommal. A hétköznapokban egy fővárosi önkormányzati cég jogi asszisztenseként tevékenykedem.

Mióta írsz blogot és mi volt a motivációd ami miatt elkezdted?

A Salátagyár 2013. június 28-án indult.

Egy sikeres életmódváltás után úgy döntöttem, hogy átadom a tapasztalataimat azoknak, akik még csak most gondolkodnak a fogyókúrán és receptekkel, tanácsokkal próbálom segíteni őket az egészséges és tudatos táplálkozás – időnként – rögös útján.

Emellett szeretném bemutatni, hogy a saláták lehetnek laktatóbb és változatosabb köretek, mint a salátalevélből, paradicsomból és uborkából álló unalmas trió. Receptjeim egy része saját kreáció, másik részét gasztromagazinok, külföldi internetes oldalak ihlették. Időnként belecsempészek a saláták közé egy-két cukormentes, fehérliszt mentes nassolnivaló receptjét is, amelyeket az olvasóim nagyon kedvelnek.

Kitől és mikor tanultál meg főzni? Hány személyre főzöl és kik ők?

A példaképem mindenképp anyukám, de nagyon sok mindent tanultam a szakács és cukrász gyakorlatokon is. A hagyományos fogások hozzávalóinak egészségesebbre cserélésében és a trendek követésében az Interneten található információk segítenek, amelyeket – úgy érzem – megtanultam szelektálni.

Az, hogy hány személyre készítem az ételeket, attól függ, mi készül éppen a konyhámban: a salátákat – bánatomra – jóformán csak magamnak készítem, ritka az a felemelő pillanat, amikor esetleg a férjem is szed magának, a kislányom pedig kifejezetten édességrajongó. Emiatt a nassolnivalók akár dupla adagban is készülhetnek, szinte mindig, pillanatok alatt elfogynak.

Mi volt a legnagyobb siker, amit elértél az életedben és mi az, amit el szeretnél érni?

Inkább több, kisebb sikerről számolhatok be, amelyek mind bizonyították, hogy érdemes az egészséges életmódot népszerűsíteni.
Mindig megdobogtatja a szívemet, ha az olvasóim dicsérik a receptjeimet, ha tanácsot kérnek, de ugyanúgy büszkeséggel tölt el, amikor a receptjeim megjelenési lehetőséget kapnak több ezres látogatottságú portálokon.

A célom természetesen az, hogy minél többen olvassák a blogomat, és minél szélesebb körben ismerjék a Salátagyárat, illetve minél többen szánják rá magukat az életmódváltásra és inkább arra helyezzék a hangsúlyt, hogy a helyes, tudatos táplálkozással megelőzzék a betegségeket, mintsem akkor kapkodjanak, amikor már ne’ adj Isten nem fordítható vissza egy káros folyamat.

Sütés, vagy főzés?

Nem tagadom, a zöldségek, gyümölcsök mellett az édesség a gyenge pontom, így inkább a sütésre szavazok. :)

Melyik a kedvenc ételed?

Az egyik kedvenc salátám a mozzarellás tonhalsaláta, ami egy igazi jolly-joker, ha épp nem érek rá komolyabbat kreálni, csak bedobálom a táskámba a hozzávalóit és a munkahelyen pár perc alatt összedobom.
A receptjét itt találjátok: https://salatagyar.cafeblog.hu/2014/05/16/mozzarellas-tonhalsalata-a-megunhatatlan/

Melyik az az 5 általad írt blogpost, amit szívesen megosztanál a receptneked.hu olvasóival?

Pulykás avokádósaláta tortillatálban (itt még mosogatni sem kell, ha elfogy a saláta, egyszerűen megesszük a tányért is. :) )

DSC_0191A receptet ide, vagy a képre kattintva olvashatod!

Extra bazsalikomos kukoricasaláta

DSC_0436A receptet ide, vagy a képre kattintva olvashatod!

Friss zöldfűszeres paradicsomsaláta

Zöldfűszeres-paradicsomsaláta-1A receptet ide, vagy a képre kattintva olvashatod!

Teljes kiőrlésű, házi fagyitölcsér

DSC_0339A receptet ide, vagy a képre kattintva olvashatod!

Házi citromfagyi bűntudat nélkül

CitromfagyiA receptet ide, vagy a képre kattintva olvashatod!

A hét bloggere cím minden héten másra vándorol! Mindig az aktuális blogger nevezi meg az utódját. Te kit választasz? A választásod indokold is meg!

Salamon Bernadettet ajánlom figyelmetekbe, a Fitmami bloggerét, aki hozzám hasonlóan próbálja terelgetni az olvasóit az egészséges életmód – néha rögös – útján, mindezt két pici gyermek mellett, bebizonyítva ezzel, hogy az egészség nem idő, hanem hozzáállás kérdése.

Köszönöm szépen a lehetőséget!

Szólj hozzá