Mutatkozz be pár szóban!
Sziasztok, Pécsi-Kincses Regina vagyok, Dunaharasztin (Budapest közvetlen szomszédságában, a Ráckevei-Duna mellett) élek immár 8 éve a családommal. Foglalkozásomat tekintve titkárnő vagyok, aki a GYED és GYES alatt gasztro bloggerré avanzsált :) / Ellenben ha tudtok jó titkárnői állást a környéken, akkor szóljatok! ;-) /
Mióta írsz blogot és mi volt a motivációd ami miatt elkezdted?
3,5 éve vezetem a saját gasztro blogomat, mely elsősorban amiatt jött létre, hogy a temérdek recept, amiket gyűjtöttem innen-onnan, ne a sárga kis post-iteken sorakozzon mindenféle könyvbe ragasztgatva. Idővel az egész hobbivá vált. Emlékszem, hogy kezdő konyhatündérként az első szárny nyitogatásnál mennyi problémába ütköztem. Fennakadtam azon, hogy ízlés szerint, hogy csipetnyi, vagy gondolomnyi… mert anyukám mindig így adta meg a recepteket, ha felhívtam. “Anya, mennyi cukor? Hát amennyit gondolsz….” Tehát ezen sikerült felülkerekednem, és magam próbálgatni a recepteket, alakítani a saját, és a családom ízlésének megfelelően, akik igencsak édesszájúak. Éppen ezért a blog jelentős része desszertekből áll. A receptek általában a hétköznapi embereknek szólnak, akiknek nincs idejük a konyhában órákat eltölteni, akik csak szeretnének valami finommal meglepni a szeretteiket. Azoknak, akik dolgoznak, és 7végén csak “gyorsan valamit” elven működnek, azoknak, akiknek gyerekeik vannak, és sietni kell, amíg alszanak, vagy épp nincsenek láb alatt, vagy szimplán minket követelnek. 2013 őszén beválogattak egy VIP programba (Sanoma Zrt., Cafeblog), ennek köszönhetően a lelkesedésem a tetőfokára hágott, heti 3-4 recepttel próbálok előrukkolni a közönségnek, és szép számmal megnőtt a blog látogatottsága az elmúlt hónapok alatt, ami nagy örömmel tölt el, és további erőt ad ahhoz, hogy folytassam. Még ha néha nehéz is… ;-)
Van valami története az Hahopihe névnek?
A HahoPihe névnek olyan igazán misztikus eredete nincs, és a kérdést feltéve még gondolkodóba is estem, hogy honnan is ered valójában, már annyira hozzám nőtt. Nagyjából 18-20 éves korom körül “kaptam” a nevet (tehát valamikor a múlt században :-D ) egy kedves ismerősömtől. Eleinte mint Pihe, majd üdvözlésként mellé került egy szócska, így lett a Hahó Pihe. Akkoriban kezdtem közösségi életet élni a neten, és tökéletesen megfelelt regisztrációs névként. Tetszett, megszoktam, megtartottam. Mára a ‘védjegyemmé’ vált, a fotóim ezzel a névvel ellátva mennek ki az online világba.
Kitől és mikor tanultál meg főzni? Hány személyre főzöl és kik ők?
Mondhatnám, hogy anyukámtól tanultam meg főzni, de valójában szépen lassan magam jöttem rá a dolgokra, persze az ő közreműködésével, de már csak akkor, amikor elköltöztem otthonról. Mindig felhívhattam, ha kérdésem volt, és segített. Nehezen tudom elképzelni, hogy van nála jobb háziasszony, imádtam (és imádom a mai napig) minden egyes ételt, amit készített (na jó, a zöldbabot és a pacalt soha, semmi körülmények között) már gyerekként is. Egyszerűen annyira nem éreztem motivációt a főzésre, hogy az már-már kínos… A klasszikus ételeit nem is szívesen készítem, mert sose sikerül olyanra, mint az övé. Ezeket szimplán csak ő tudja olyan jól elkészíteni. Jelenleg a 4 fős családomra főzök, azaz egy darab férjre, az 5,5 éves kisfiamra, és a 2,5 éves kislányomra. Illetve valamilyen okból kifolyólag minden létező családi esemény nálunk kerül zömében megrendezésre, ilyenkor kicsit bővített létszámmal dolgozok :)
Mi volt a legnagyobb siker, amit elértél az életedben és mi az, amit el szeretnél érni?
Legnagyobb sikernek bármilyen elcsépeltnek is hangzik, de a családomat mondhatom. A gasztronómia tekintetében pedig úgy hiszem jó úton haladok, a szeptemberben még 75 fős Facebook-táborom mostanra átlépte a 2,5 ezret, és csak nő, és nő…. Az említett VIP programnak köszönhetően (Cafeblog, Sanoma Zrt.) receptjeim megjelennek online a Startlap Konyhán, a Nők Lapja Café oldalán, és a Cafeblogon. A megjelenéseknek köszönhető az is, ami számomra a legnagyobb öröm volt a blogolást illetően, hogy az idén márciusban megkeresett a TV2 Babavilág stábja, és a saját konyhámban leforgattunk egy 5 részből álló blokkot, mely hétköznap a Babapercek műsorban volt megtekinthető.
A jövőt tekintve pedig van néhány terv, de ezekről még nem szeretnék beszélni, babonából… ;-)
Sütés, vagy főzés?
Egyértelmű sütés, bár egész jókat lehet alkotni főzés terén is, de valamiért a desszertekhez jobban vonzódom. Nyilván főznöm is kell a családnak, és szoktam is, de a sütés az, amit hobbinak tekintek, azt akkor készítem, amikor kedvem van, amikor kitaláltam, megterveztem… Tökéletes feszültség oldásnak is, kikapcsolódásnak. A főzés az sokkal inkább kényszer, bár nem áll mögöttem senki korbáccsal nyilván, hogy csináljam, de ebédet mindig kell adni a családnak. Ami pedig kötelező, az sose volt számomra annyira kedvenc, ez igaz mindenre az életben :-)
Melyik a kedvenc ételed?
Kedvenc ételem a vadas mártás (marhából, nyúlból, disznóból vagy csirkéből is akár, a szósz a lényeg) szigorúan burgonyagombóccal, ahogy anyukám készíti! Mivel nálunk rajtam kívül senki se szereti, így szökőévben egyszer készül, mert arra sajnos nincs kapacitásom, hogy több felé főzzek, így kompromisszumot kötöttem magammal :) Receptem is van hozzá a blogon egy borzasztó fotóval itt:
https://hahopihe.cafeblog.hu/2013/03/15/vadas-burgonyagomboccal/
Melyik az az 5 általad írt blogpost, amit szívesen megosztanál a receptneked.hu olvasóival?
Sok számomra kedves blogpost is van, de erőt vettem magamon, és leredukáltam 5-re… :-) A legkedvesebbek mindig azok, amiket nem blogról vadászok össze és úgy módosítom, hanem vagy magam alkotom meg saját ötleten felbuzdulva, vagy van egy számomra nagyon kedves sütis könyvem, és abból csemegézek.
A család nagy kedvence a Somlói galuska, amit babapiskótából készítek rapid változatban :)
https://hahopihe.cafeblog.hu/2014/05/14/somloi-galuska-egyszeruen/
Túrógombóc a legegyszerűbben – Anyukámtól tanultam, sehogy máshogy nem vagyok hajlandó elkészíteni
https://hahopihe.cafeblog.hu/2013/10/21/turogomboc-etcsokoladeval/
Pilóta keksz, ami egy új alkotás, és a töltelék eltér az eredetitől, de elmondhatatlanul finom, és számomra kiütötte a nyeregből a boltit
https://hahopihe.cafeblog.hu/2014/05/15/diy-csinald-magad-hazi-pilota-keksz/
Brownie extrákkal, ami flancosan hangzik, holott az egyik létező legegyszerűbb süti, és megkockáztatom, hogy a csokis sütik királynője, főleg mióta megkoronáztam egy kis krémmel és rengeteg gyümölccsel.
https://hahopihe.cafeblog.hu/2014/03/23/brownie-extrakkal/
Az ötödik pedig legyen a citromos keksz, mert az egész család keksz-függő, így mindig kísérletezek. Ezek a citromosak nagy kedvencemmé váltak az első falattól kezdve már, és az olvasóktól is sok pozitív visszajelzés érkezett.
https://hahopihe.cafeblog.hu/2014/03/04/lagyan-roppanos-citromos-kekszek/
Köszönöm a felkérést, óriási megtiszteltetés ez számomra!